banner default

Brandveiligheid is van cruciaal belang in onze samenleving. Het vermogen om snel en effectief branden te blussen kan levens redden den schade beperken.

In de loop der jaren is de technologie voor brandblussers behoorlijk ontwikkeld en vanaf 2024 zullen alle schuimblussers PFAS/fluorvrij zijn. Dit is een belangrijke stap naar milieuvriendelijke brandbestrijding.

 

Waarom fluorvrije schuimblussers?

Traditionele schuimblussers bevatten Fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) deze zijn effectief bij het blussen van branden maar hebben helaas een aanzienlijke impact op het milieu en de menselijke gezondheid. Deze chemische verbindingen zijn sterke broeikasgassen doordat zij infrarode straling absorberen en relatief lang in de atmosfeer verblijven. Dit is zorgwekkend en om dit effect tegen te gaan zal er vanaf 2028 een definitief verbod zijn voor PFAS/Fluor in schuimblussers.

 

Hoe kan Seals solutions mij hiermee helpen?

Wij bij Seals Solutions BV begrijpen het belang van milieuvriendelijke brandbestrijding, daarom verkopen wij de Ecosafety Fluorvrije blusmiddelen die voldoen aan de hoogste normen.

Deze brandblussers zijn ontworpen met oog op milieuvriendelijkheid ze bevatten geen schadelijke HFK’s, dragen niet bij aan de broeikaswerking en zijn net zo effectief als traditionele schuimblussers.

Door te kiezen voor fluorvrije schuimblussers van Ecosafety voldoet u aan de nieuwe wetgeving rondom brandveiligheid. Dit beschermt niet alleen het milieu, maar kan ook helpen boetes en sancties te voorkomen.